Paradoxen en Tegenstellingen in de Kunst

De kunstenaar, Laetitia, is gefascineerd door paradoxen en tegenstellingen. Of het nu gaat om de thema’s, de gevoelens of het spel van kleuren en materialen. Ze vindt diepe inspiratie in deze contrasten. Haar eigen persoonlijkheid wordt ook gekenmerkt door paradoxen: ze is zowel heel rationeel als heel intuïtief, zowel impulsief als reflectief, heel positief maar ook hyperangstig. Haar artistieke werken weerspiegelen deze complexe realiteit.

Het uitdrukken van emoties door middel van de werken van de kunstenaar.

Elk van Laetitia’s artistieke creaties vertegenwoordigt een deel van haarzelf, ook al is dit vaak onvrijwillig. Voor haar is abstracte kunst een manier om zichzelf volledig te bevrijden en haar emoties de kans te geven zich volledig uit te drukken. Als gevolg daarvan zijn het vaak haar emoties die het meest doorschijnen in haar werk, waardoor composities ontstaan die geladen zijn met emotionele intensiteit.

pinceaux couleurs art abstrait - peintre belge
paysage irréel - art abstrait - art contemporain - peintre belge

Waking Dreams: De Grenzen van de Realiteit Verkennen

Onder de tegendraadse thema’s die ze verkent, nemen dagdromen een belangrijke plaats in Laetitia’s creaties in. Deze momenten waarop de grens tussen twee werkelijkheden vervaagt, zijn een belangrijke inspiratiebron voor haar. Met haar werk probeert ze die momenten te illustreren waarop de grens tussen het imaginaire en het reële vervaagt. De magie en het raadsel van deze vluchtige momenten vastleggen. Als je meer wilt weten over dit onderwerp, lees dan het speciale artikel.

Zelfvraging: Een Onuitputtelijke Bron van Inspiratie

Laetitia’s vragen gaan vaak over het begrip ‘zelf’. Ze erkent dat niemand helemaal zwart of wit is en dat we allemaal onze schaduwkanten en twijfels hebben. We hebben allemaal moeite om met bepaalde gevoelens om te gaan en ze soms te accepteren. Laetitia gelooft echter heilig in het menselijk vermogen om deze uitdagingen te overwinnen en positieve emoties zoals hoop, passie en liefde te uiten. Op deze manier worden de werking van het zelf en de psychologie onuitputtelijke bronnen van artistieke inspiratie voor haar.

Zelfontdekking door middel van haar schilderijen

Al schilderend ontdekt Laetitia zichzelf. Elk doek wordt een venster op haar innerlijk, waardoor ze meer over zichzelf te weten komt. Haar artistieke werken worden een middel voorpersoonlijke verkenning en groei. Ze begint aan een reis van zelfontdekking, waarbij elke penseelstreek een nieuw facet van haar identiteit onthult en bijdraagt aan haar persoonlijke ontwikkeling.

Kortom, via haar kunst verkent ze paradoxen en tegenstellingen, drukt zehaar emoties uit, duikt ze in de wereld van dagdromen, stelt zezichzelf vragen en ontdekt ze tegelijkertijd zichzelf. Haar artistieke reis is een voortdurende reis naar zelfbegrip, een spannende zoektocht waarin schilderen zowel een expressiemiddel is als een weg naar innerlijke verkenning.

dessin fusain - art abstrait