De wakende droom

Sinds haar kindertijd is Laetitia altijd een dromer geweest, die zich vaak verloor in denkbeeldige werelden. Haar geest dwaalt tussen twee realiteiten en creëert een fascinerende wereld waarin de grenzen van verbeelding en perceptie door elkaar lopen. In haar unieke collectie die wordt gepresenteerd in onze online kunstgalerie. De kunstenaar nodigt ons uit in een diepgaande verkenning van dagdromen en daagt onze perceptie van de werkelijkheid uit. Haar werken nemen ons mee op een introspectieve reis door de fijne kneepjes van het dagdromen en onderzoeken hoe deze twee realiteiten kunnen botsen, samensmelten en elkaar soms verstoren. Laetitia geeft ons een uniek inzicht in haar persoonlijke ervaring met dagdromen en werpt vragen op over de aard van waarneming en werkelijkheid.

De contouren van een dagdroom

Dagdromen is een fenomeen waarmee velen van ons zich kunnen identificeren. Het is wanneer onze geest afdwaalt, wanneer we ons buitengewone scenario’s voorstellen die de grenzen van de realiteit overschrijden. Dit kan echter problematisch worden als het te frequent wordt, onze aanwezigheid opslokt en ons verwijdert van de tastbare werkelijkheid om ons heen.

reve - art abstrait - art contemporain - peintre belge
paysage irréel - art abstrait - art contemporain - peintre belge

Een innerlijke reis naar denkbeeldige werelden

Tijdens haar tienerjaren sloot Laetitia zich soms helemaal op in haar dromen. Ze zocht haar toevlucht in haar slaapkamer, met de muziek in haar oren, en vluchtte naar andere werelden. Tv-series en boeken werden obstakels, want ze verloor zichzelf letterlijk obsessief in de verhalen. Ze kon zelfs weigeren haar vrienden te zien, omdat ze zich liever verloor in haar innerlijke dromen.

De dualiteit van realiteiten

In de loop der jaren heeft Laetitia geleerd om te gaan met haar neiging om te dagdromen. Hoewel ze blijft dagdromen, is ze minder in gedachten verzonken. Ze geeft echter toe dat ze het soms moeilijk vindt om in het huidige moment te blijven. Als hij over straat loopt en mensen passeert, is hij met haar gedachten ergens anders, hij beeldt zich bijvoorbeeld gesprekken in een bar in. Er ontstaat een dualiteit waarbij de twee realiteiten met elkaar botsen en interfereren.

Een picturale voorstelling van de twee realiteiten

Laetitia legt uit dat deze confrontatie tussen de twee realiteiten een bron van inspiratie is voor haar kunst. Haar schilderijen leggen deze samensmelting vast, dit wederzijds binnendringen van dromen en werkelijkheid. De kunstenaar speelt met de grenzen tussen echt en onecht en creëert zo een sfeer waarin het onderscheid tussen de twee vervaagt. De levendige kleuren, verwarde vormen en opvallende contrasten in haar schilderijen weerspiegelen de dubbelzinnigheid van dualiteit.

paysage reve - art abstrait - art contemporain - peintre belge

De grenzen van dagdromen en de zoektocht naar een verbinding met de werkelijkheid

Het nadeel van dagdromen is dat het moeilijk is om echt contact te maken met de werkelijkheid. Laetitia geeft toe dat ze prachtige plaatsen heeft bezocht die ze zich niet meer herinnert omdat ze te veel in haar dromen opging. Ze vraagt zich af hoe belangrijk het is om zich te concentreren op het heden in plaats van haar gedachten te laten afdwalen naar een denkbeeldige toekomst.

Conclusie

Met haar artistieke verkenning van de twee realiteiten dompelt Laetitia Nemery ons onder in een wereld van ambiguïteit en introspectie. Haar collectie in de online kunstgalerie biedt een fascinerende ervaring, waar kijkers worden uitgenodigd om hun percepties in twijfel te trekken en de complexe schoonheid van dagdromen te omarmen.

pinceaux dans un atelier d'art - art contemporain - artiste peintre belge