Digitaal schilderen: tips, gereedschappen en een vleugje Procreate

Hallo kunstenaarsvrienden! Welkom in mijn kleurrijke wereld van digitaal schilderen, waar elke pixel een emotie is en elke penseelstreek een avontuur. Ik wil graag mijn reis door de basisprincipes van digitaal schilderen met jullie delen, met een knipoog naar mijn liefde voor Procreate.

Van Photoshop naar Procreate: meer dan een praktische kwestie

Mijn eerste dagen in digitaal schilderen waren als een dans met Photoshop, een betrouwbare partner die me liet kennismaken met de mysteries van lagen en digitale penselen. Op een dag kwam Procreate op het toneel, niet alleen om praktische redenen, maar ook voor een rendez-vous met mijn artistieke hart.

Procreate biedt een veel intuïtievere interface, waardoor de ervaring veel plezieriger is, vooral voor beginners. Laten we eerlijk zijn, het kost wat tijd om Photoshop goed onder de knie te krijgen. En buiten dat, laten we duidelijk zijn: ook al lijkt de iPad duur, als je ergens anders dan thuis of op kantoor wilt schilderen, is het veruit de beste keuze!

Procreate en Photoshop: een fusioneel duo

Natuurlijk heeft Procreate mijn hart veroverd, maar Photoshop blijft de oude vriend waar ik altijd op kan rekenen. Sommige specifieke Photoshop-tools voegen de finishing touch toe die ik zoek. Samen vormen ze een winnend duo, een beetje zoals zout en peper in een recept.

Artiste peintre belge entrain de peindre sur un Ipad, art abstrait en peinture numérique

Tips voor Virtuoze Leerlingen: Het juiste gebruik van pixels

Als je nieuw bent in de digitale wereld, zijn hier een paar tips om je te begeleiden op je eigen artistieke reis:

  1. Verwen de basis: Voordat je aan iets super ingewikkelds begint, moet je ervoor zorgen dat je de basis onder de knie hebt. Het is net als leren fietsen voordat je acrobatiek gaat doen.
  2. Oefen alsof je penseel ervan afhangt: Constante oefening is de sleutel. Het is door te doen en opnieuw te doen dat je je kunst zult perfectioneren.
  3. Veel plezier met je gereedschappen: verken penselen, filters en al het andere dat je software te bieden heeft. Het is net een schatkist – elk gereedschap heeft zijn eigen magie.
  4. Falen is leven: We hebben allemaal momenten waarop dingen niet gaan zoals we willen. Wees niet hard voor jezelf. Falen is geen einde, het is slechts een hoofdstuk dat je voorbereidt op wat komen gaat.
  5. Vind je eigen stijl, als een baas: Kopieer niet, creëer. Probeer verschillende stijlen uit en vind de stijl die jouw artistieke ziel raakt.

Online training: Mijn GPS in de digitale jungle

In het begin bewapende ik mezelf met een virtuele GPS in deze digitale jungle: online training. Stel je voor dat je omringd wordt door gepassioneerde gidsen die je alle snelkoppelingen tonen om deze wereld onder de knie te krijgen. Deze cursus was mijn kompas, het wees me de weg naar het begrijpen en beheersen van de subtiliteiten van digitaal schilderen.

Vandaag de dag ben ik nog steeds trouw aan deze opleiding en heb ik mijn artistieke gemeenschap gevonden op https://digitalpainting.school/. Ze zijn als de familie die je artistiek advies geeft in plaats van recepten. In een toekomstig artikel zal ik meer vertellen over hoe deze online school mijn benadering van kunst heeft veranderd. Blijf kijken voor een gedetailleerde duik in de spannende wereld van online digitale schildertraining.

(Ps: Ik word op geen enkele manier gesponsord door deze online school. Ik ben er eerlijk aan begonnen en heb er veel van geleerd).